Pizzerinki z frankfurterkami z indyka
Sylwester to długo oczekiwany w ciągu roku dzień dla większości z nas. Niektórzy lubią spędzać go rodzinnie w domu, inni na zorganizowanych hucznych zabawach. Jednak w tym roku będzie on dla nas zupełnie inny. Dlatego tym bardziej warto zadbać o smaczne i szybkie przekąski.
Nasza propozycja przypadnie każdemu kto lubi szybkie i proste dania. Mini pizzerniki można podać na ciepło i na zimno.
Składniki:
- Frankfurterki z indyka Strefa Indyka -2-3 szt.
- Ciasto francuskie 1 szt.
- Sos barbecue
- Pomidorki koktajlowe 10szt.
- Kukurydza mini marynowana 5szt.
- Brokuł ugotowany 4 różyczki
- Czerwona cebula
- Sezam biały lub czarny do posypania
Sposób przygotowania:
- Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Ważne aby zrobić nacięcie/ ramkę wokół prostokąta w odległości 1cm. Środek smarujemy sosem barbecue.
- Na wierzchu układamy frankfurterki z indyka pokrojone w 1 cm kawałki. Następnie układamy pomidorki, mini kolby kukurydzy oraz cząstki cebuli.
- Pieczemy w temp.180C, około 20 minut, do uzyskania złotego koloru.
Smacznego! 🙂