Biała kiełbasa pieczona z jabłkami i miodem
Idealna propozycja na rodzinny wielkanocny obiad w której bogaty smak białej kiełbasy z indyka łączy się ze słodko- kwaśną nutą. Znakomite urozmaicenie świątecznego menu.

Ten przepis zachwyci fanów białej kiełbasy. Zazwyczaj pierwszym skojarzeniem z białą kiełbasą jest wielkanocny żurek. Ale my mamy dla Was inną propozycję na wielkanocny stół. Pyszne połączenie jabłek, przypraw i oczywiście najważniejszej gwiazdy w tym daniu kiełbasy białej z bazylią i majerankiem.
Składniki:
- kiełbasa biała z bazylią i majerankiem Strefa Indyka
 - żurawina świeża lub suszona
 - jabłko 2-3szt.
 - miód 2 łyżki
 - olej rzepakowy 40g
 - musztarda francuska 2 łyżeczki
 - naczynie żaroodporne
 
Sposób wykonania:
- Jabłka pokroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne
 - Białą kiełbasę i jabłka układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy żurawiną.
 - Z oleju, miodu i musztardy robimy marynatę i zalewamy bialą kiełbasę.
 - Pieczemy w temp. 1800C do około 30 minut, do momentu uzyskania złotej barwy kiełbasy.
 
Gwarantujemy, że będzie pyszna. Smacznego!:)