Strefa indyka - blog osobisty - strefaindyka.pl

logo Łukosz
blog firmowy

Koszyczki z tortilli

Dla większości z nas majówka kojarzy się z rozpoczęciem sezonu grillowego. Jednak zamiast popularnych i nieco tłuściejszych potraw, warto iść z duchem czasu i zaskoczyć domowników czymś lekkim i delikatnym. Mięso i wędliny z indyka znakomicie sprawdzą się w tej roli.

Poniżej propozycja szybkiej i smacznej przekąski.

Strefa Indyka - Łukosz. Pierść z indyka gotowana, zioła oraz koszyczki z tortilli ułożone na stole.

Sałatka z gotowanej z piersi z indyka w koszyczkach z tortilli

Sugerowana porcja dla 6 osób.

Składniki koszyczki:

Składniki sałatka:

Pierś z indyka gotowana - Strefa Indyka Łukosz, obok kanapka z plastrem piersi indyka, pomidorem koktajlowym oraz ziołami.

 Sos do sałatki:

Przygotowanie sosu:

Wszystkie składniki na sos połączyć za pomocą trzepaczki rózgowej.

Przygotowanie sałatki i koszyczków z tortilli:

  1. Z dwóch  tortilli wyciąć 6 krążków, uformować koszyczki w foremce do mufinek. Zapiec w piekarniku do momentu aż się zrobią chrupkie (około 10-15min. 1600 C) .
  2. Brokuł podzielić na małe różyczki, krótko gotować w osolonej wodzie. Następnie przelać go zimną wodą. Pozostawić do wystudzenia i ocieknięcia. Cebulę pokroić w piórka, rzodkiewkę i pierś z indyka gotowaną Strefa Indyka Łukosz pokroić w paski. Pietruszkę posiekać, a sałatę poszarpać na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać  razem. Polać sosem.
  3. Gotową sałatkę przełożyć do wystudzonych koszyczków, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Smacznego! 🙂

Ułatwienia dostępu