Wianuszki z parówkami z fileta z indyka
Wokół parówek powstało wiele mitów na temat ich jakości. Jednak niezmiennie lubią je dorośli i dzieci. Tym bardziej, że można je spożywać na różne sposoby. Ważne jest jednak, by zwracać uwagę na to z jakiego mięsa są produkowane.
Parówki z fileta z indyka ze Strefy Indyka to idealny produkt dla całej rodziny. Ich delikatny, subtelny smak zachęci do zjedzenia nawet największych niejadków. Dodatkowo produkowane są z mięsa z indyka, które jest cennym źródłem białka, oraz wielu witamin i składników mineralnych. Często polecane jest również przez dietetyków. Tym bardziej warto zadbać, by na stale zagościło w diecie.
Poniżej propozycja naszego przepisu 🙂
Składniki:
- ciasto francuskie 1 szt.
- parówki z fileta z indyka Strefa Indyka 10szt.
- 1 jajko
- sezam
- czarnuszka
Sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzać do 1800C. Ciasto francuskie należy rozwinąć. Każdą z parówek ze Strefy Indyka ułożyć na cieście, zawinąć, naciąć ostrym nożem co 8-10 mm ( nie do końca) i zwinąć w kółko. Końce skleić razem. Każde gotowe kółko układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem i czarnuszką.
- Pieczemy w temperaturze 1800C około 20-25 minut.
- Gotowe wianuszki podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego !:)