Hot dog idealny
Kto z nas nie lubi zjeść od czasu do czasu pysznego hot doga? Z pewnością wiele osób odpowie na to pytanie twierdząco. Na co należy zwrócić uwagę, aby był on pyszny i jednocześnie zdrowy? Dobra jakościowo parówka i porcja warzyw to podstawa.
Poznajcie nasz przepis 🙂
Składniki:
- parówka z fileta z indyka Łukosz Strefa Indyka– 2 sztuki
- bułka hot-dog 2 sztuki
- sałatka szwedzka lub kiszone ogórki- 40g
- dressing dowolny – 50g
- ketchup- 40g
- cebulka prażona- 5g
Sposób przygotowania:
- Parówkę z fileta z indyka Strefa Indyka grillować na średnio rozgrzanej patelni. Bułkę dodać pod koniec grillowania parówki i ogrzać ją z dwóch stron.
- Wypełnić bułkę sałatą, ułożyć parówkę z fileta z indyczego i dodać dowolny dressing. Posypać prażoną cebulką.
Życzymy smacznego!