Strefa indyka - blog osobisty - strefaindyka.pl

logo Łukosz
blog firmowy

Biała kiełbasa pieczona z jabłkami i miodem

Idealna propozycja na rodzinny wielkanocny obiad w której bogaty smak białej kiełbasy z indyka łączy się ze słodko- kwaśną nutą. Znakomite urozmaicenie świątecznego menu.

 

 

Ten przepis zachwyci fanów białej kiełbasy. Zazwyczaj pierwszym skojarzeniem z białą kiełbasą jest wielkanocny żurek. Ale my mamy dla Was inną propozycję na wielkanocny stół. Pyszne połączenie jabłek, przypraw i oczywiście najważniejszej gwiazdy w tym daniu kiełbasy białej z bazylią i majerankiem.

Składniki:

Sposób wykonania:

  1. Jabłka pokroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne
  2. Białą kiełbasę i jabłka układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy żurawiną.
  3. Z oleju, miodu i musztardy robimy marynatę i zalewamy bialą kiełbasę.
  4. Pieczemy w temp. 1800C do około 30 minut, do momentu uzyskania złotej barwy kiełbasy.

Gwarantujemy, że będzie pyszna. Smacznego!:)

Ułatwienia dostępu