strefaindyka.pl
logo Łukosz
blog firmowy

Corn dog z frankfurterkami z indyka

W pogoni za oryginalnymi przepisami często zapominamy, że korzystając z  prostych składników możemy wyczarować interesujące danie lub przekąskę. Warto również pamiętać o ciekawej i niebanalnej formie podania.

Corn dog z frankfurterkami z indyka ze Strefy Indyka to znakomita propozycja przekąski na rodzinne spotkania. Zachwyci nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem.

Składniki

Ciasto

Sposób przygotowania

Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszać w misce, dodać jajko i  lekko wymieszać, by uzyskać gęstą masę. Frankfurterki z indyka przekroić  na połowę, nabić na wykałaczki.  Każdą nabitą frankfurterkę z indyka najpierw obtoczyć w mące, a następnie w przygotowanym wcześniej cieście.

W małym i wysokim garnku ( tak by można było zanurzyć szaszłyki) rozgrzać olej i smażyć do momentu zarumienienia ciasta.

Podawać od razu po przygotowaniu.

Smacznego !:)