Corn dog z frankfurterkami z indyka
W pogoni za oryginalnymi przepisami często zapominamy, że korzystając z prostych składników możemy wyczarować interesujące danie lub przekąskę. Warto również pamiętać o ciekawej i niebanalnej formie podania.

Corn dog z frankfurterkami z indyka ze Strefy Indyka to znakomita propozycja przekąski na rodzinne spotkania. Zachwyci nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem.
Składniki:
- frankfurterki z indyka ze Strefy Indyka 10 sztuk,
 

- olej do smażenia.
 
Ciasto:
- szklanka mąki pszennej + dodatkowa ilość do obtoczenia,
 - mleko- 1/2 szklanki,
 - bułka tarta- 3/4 szklanki,
 - proszek do pieczenia- 1 łyżeczka,
 - jajko- 1 sztuka,
 - sól- płaska łyżeczka,
 - wykałaczki do szaszłyków,
 - sos barbecue.
 
Sposób przygotowania
- Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszać w misce, dodać jajko i lekko wymieszać, by uzyskać gęstą masę. Frankfurterki z indyka przekroić na połowę, nabić na wykałaczki. Każdą nabitą frankfurterkę z indyka najpierw obtoczyć w mące, a następnie w przygotowanym wcześniej cieście.
 - W małym i wysokim garnku ( tak by można było zanurzyć szaszłyki) rozgrzać olej i smażyć do momentu zarumienienia ciasta.
 - Podawać od razu po przygotowaniu.
 
Smacznego !:)